ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ Δ΄ Τάξη

 


                                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

       Είναι γεγονός πως η ζωντανή επικοινωνία και συνάντηση και η δια ζώσης θεατρική δράση και πράξη παραμένουν ο πυρήνας της Θεατρικής Τέχνης, και είναι αναντικατάστατα. Όμως σ΄ αυτή τη δύσκολη εποχή, επιλέξαμε να μεταφέρουμε όλη την ενέργεια του θεάτρου σε μια διαδικτυακή “θεατρική σκηνή” και αυτός να είναι ο κόσμος μας. 

     Το “τρίτο κουδούνι” για το Μαθητικό Φεστιβάλ “Με το σακίδιο του Θεάτρου” θα “χτυπήσει” διαδικτυακά την Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Ιουνίου 2021. Το Μαθητικό Φεστιβάλ “Με το σακίδιο του Θεάτρου”, διοργανώνεται από τα ΠΕ.Κ.Ε.Σ. 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου, 6ου Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Κρήτης, 1ου και 2ου Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και την υποστήριξη των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ, Πατρών, Ναυπλίου και Θεάτρου ΑΠΘ, δίνοντας τη δυνατότητα ανάδειξης του πολιτισμού του κάθε τόπου και τη δυνατότητα δημιουργικής ενσωμάτωσης κοινωνικών και πολιτισμικών στοιχείων και χαρακτηριστικών σε μία θεατρική δράση με τη σύμπραξη των εκπαιδευτικών μιας σχολικής μονάδας και επιδιώκοντας την ανάδειξη της σημαντικότητας του Θεάτρου ευρύτερα στην κοινωνία. 

     Θεωρώντας, όπως και ο Oscar Wilde, το θέατρο, ως τη μεγαλύτερη τέχνη όλων, και ως τον πιο άμεσο τρόπο με τον οποίο ένας άνθρωπος μπορεί να μοιραστεί με κάποιον άλλον την αίσθηση του τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος, με τούτη τη θεατρική γιορτή, θέλουμε να αναδείξουμε τη συμβολή του Θεάτρου και της Αισθητικής Αγωγής στο σχολείο, που έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά μέσα σε ένα ασφαλές αισθητικό και παιδαγωγικό περιβάλλον, να μοιραστούν, να εκφραστούν και να τοποθετηθούν δημιουργικά και κριτικά απέναντι στις κοινωνικές συνθήκες που βίωναν, αποτυπώνοντας με τον πιο “παραστατικό” τρόπο την αξία του Θεάτρου στην Εκπαίδευση, πριν και κατά την πανδημία, αλλά και την μελλοντική σταθερή παρουσία του στο σχολείο.

      Οι εκπαιδευτικοί της Θεατρικής Αγωγής συνέβαλαν τόσο στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση όσο και στη δια ζώσης, στην ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη, την ατομική και κοινωνική ενδυνάμωση, την αισθητική καλλιέργεια των μαθητών/τριών, ξεπερνώντας τις δύσκολες συνθήκες πραγμάτωσης ενός διδακτικού αντικειμένου, όπως η Θεατρική Αγωγή, που η εμπλοκή είναι πολυαισθητηριακή και ενσώματη.

     Η Θεατρική Τέχνη έχει την δύναμη να μεταμορφώνει και να μεταμορφώνεται, να ελίσσεται και να εξελίσσεται, αφουγκραζόμενη την ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία και κουβαλώντας στο “θεατρικό σακίδιό” της ένα μοναδικό θησαυρό: να κάνει ουσιαστικό και ατελείωτα συναρπαστικό οτιδήποτε “αγγίζει”! +

     Κατά τη διάρκεια του "Μαθητικού Φεστιβάλ: Με το σακίδιο του Θεάτρου", διεξάγονται στρογγυλά τραπέζια, εισηγήσεις και θα αναρτηθούν θεατρικές δράσεις - βιντεοσκοπημένες και ηχογραφημένες που έχουν δημιουργήσει οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές/ τις μαθήτριες στο site https://metosakidiotouthea.wixsite.com/theatro

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Ιστορία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας

Έναρξη Σχολικής Χρονιάς

Η πόλη μας - Από το Χθες στο Σήμερα...