Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού


 Η 30η Σεπτεμβρίου ήταν αφιερωμένη στον Σχολικό Αθλητισμό. Βασική επιδίωξη της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού,  ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες να αποκομίσουν από την ημέρα αυτή τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής και της προσπάθειας.

Ο αθλητισμός ως κοινωνικός θεσμός που αντικατροπτίζει τον πολιτισμό της κάθε κοινωνίας σε μια δεδομένη χρονική στιγμή,  αντιμετωπίζεται ως αγωγή των μαθητών. Έτσι με μια ιστορική αναδρομή από την αρχαιότητα οι μαθητές τρέχοντας στο στίβο αναζητούσαν πληροφορίες για τον αθλητισμό στην αρχαϊκή εποχή, στην κλασσική Ελλάδα, στην βυζαντινή περίοδο και την σύγχρονη εποχή. Ακόμη παρουσίασαν τους κλασσικούς και σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες , θέματα διατροφής και υγείας και τελείωσαν με την σύνδεση του Ολυμπισμού-Πολιτισμού και Ειρήνης στέλνοντας το δικό τους μήνυμα και σχηματίζοντας το σύμβολο της ειρήνης στο γήπεδο της Αμαλιάδας.

Ακόμη οι μαθητές μας δημιούργησαν κατασκευές, χειροτεχνίες, έπαιξαν παραδοσιακά και αυτοσχέδια παιχνίδια στο προαύλειο και είδαν animation για τον αθλητισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τέλος αθλητές της ομάδας μπάσκετ του Κόροιβου επισκέφτηκαν το σχολείο μας και συνομίλησαν με τους μαθητές για τα πλεονεκτήματα του αθλητισμού και τη σωστή άσκηση και διατροφή.


Μετά τη ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων, μαθητές και εκπαιδευτικοί δώσαμε ραντεβού για την Ημέρα των Ευρωπαϊκών Γλωσσών.




















Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Ιστορία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας

Έναρξη Σχολικής Χρονιάς

Η πόλη μας - Από το Χθες στο Σήμερα...